Recept geroosterde kabeljauw uit de oven met salsa van tomaat en sinaasappel

Hoofdgerecht, voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwfilets
  • 300 gram snoeptomaatjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel korianderkorrels
  • Handje rozijnen
  • 4 knoflook teentjes
  • Handje koriander
  • 150 gram boter (ongezouten)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Hak de knoflook in kleine schijfjes en voeg ze toe aan de ovenschaal. Voeg daarna de boter toe en verdeel gelijkmatig over de schaal. Laat de knoflook en boter even kort bakken in de voorverwarmde oven. Zet hem daarna weer terug op een onderzetter.
  3. Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe aan een kom. Halveer de sinaasappel en pers het sap van beide helften uit in de kom. Rasp vervolgens de sinaasappel schil.
  4. Halveer de citroen en knijp het sap boven de kom uit.
  5. Voeg hierna de krenten toe en laat ze even weken in het sap.
  6. Maal met een vijzel het venkelzaad en de koriander fijn. Voeg hier nog een snufje grofzeezout aan toe en zwarte peper.
  7. Smeer de filets in met de gemalen kruiden aan beide kanten. Hiervoor kun je het beste je handen gebruiken.
  8. Leg de filets op de ovenschaal en voeg hier de salsa aan toe. Verspreid dit ook over de ovenschaal.
  9. Overdek de kabeljauws met aluminium folie en laat voor 15 minuten grillen in de oven.
  10. Garneer met gesneden koriander.

kabeljauw uit de oven