• Gezonder eten in de praktijk - het verhaal van Sabina (restaurantmanager)

    Omdat je broek niet meer past, omdat je het goede voorbeeld wilt geven aan je kinderen of omdat je gezondheid er echt om vraagt… Gezonder eten is een veel gehoorde wens. In onze restaurants zien we dat gasten steeds meer waarde hechten aan de kwaliteit en voedingswaarde van hun eten en dat de vraag naar verse en onbewerkte producten toeneemt. Daar worden we blij van! Het is niet voor niets onze missie om mensen te verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl. Dat geldt voor onze gasten, maar óók voor onze medewerkers. Sabina (34 jaar) is VITAM restaurantmanager en zij gaat dit jaar actief aan de slag met het verbeteren van haar eetgewoontes. Ze wordt hierin bijgestaan door onze vitaliteitscoach Merel. […]

  • 10 makkelijke manieren om meer groenten te eten (deel 1)

    Groenten maken een opmars. En terecht, want er zitten veel voordelen aan een groenterijk eetpatroon. Zo krijg je automatisch veel vezels, vocht, vitamines, mineralen en andere belangrijke bouwstoffen binnen. Steeds meer mensen houden - om diverse redenen - een flexitarisch of (volledig) plantaardig dieet aan. Groente wordt dan vaak ingezet als vleesvervanger. Daarnaast zien we groenten steeds vaker een hoofdrol pakken in de horeca, waar geëxperimenteerd wordt met diverse bereidingen. […]

  • Voedselverspilling tegengaan? Help mee met deze 5 oplossingen!

    Wereldwijd wordt er 30 tot 50% van het voedsel verspild. Het grootste deel hiervan - maar liefst 33% - wordt volgens het voedingscentrum bij de consument thuis verspild. Het blijkt dat mensen te vaak, te veel voedsel te makkelijk weggooien. […]