Over VITAM

Iedereen kent het nog wel, een bedrijfskantine met roestvrijstalen uitgiftemeubels, witte tegels tegen de muur en lange tafels met ongemakkelijke stoelen. Om over het assortiment nog maar niet te spreken.

Dit was hoe bedrijfskantines er ‘vroeger’ uitzagen. Maar zo lang geleden is het eigenlijk niet, want toen VITAM in 2003 werd opgericht, waren wij een van de eerste cateraars die een tegengeluid lieten horen. Het was wat ons betreft tijd voor verandering!

Dat is de gedachte waarmee VITAM is opgericht. De gedachte van drie enthousiaste ondernemers met een achtergrond in bedrijfscatering en een passie voor mensen én eten en drinken. De afgelopen 15 jaren is VITAM uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 180 hospitality concepten in heel Nederland.

VITAM locatie

Onze missie

"Mensen verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl"

Door middel van duurzaamheid, vitaliteit en verantwoord ondernemen dragen we bij aan het welzijn van het individu, onze gasten, opdrachtgevers en collega’s.

We hebben respect voor mens en natuur en zijn gedreven door een grote passie voor eten en drinken en gastvrijheid. We steken veel energie in onze medewerkers, zodat zij alle ruimte krijgen om met hun passie voor het vak het beste in zichzelf naar boven te halen.

Onze beloften

Wij verleiden met kwaliteit, smaak en plezier

Bij ons draait eten en drinken om genieten. Daar zijn wij goed in. Omdat iedere opdrachtgever een eigen vraag, behoefte, budget en doelgroep meeneemt, zullen wij nooit eenheidsworst serveren. We kijken altijd naar nieuwe manieren om te verrassen, te verleiden en te verwennen. Bij ons is gezondheid geen straf, is verantwoord eten en drinken geen opgave en is de bewuste keuze niet de minst aantrekkelijke. Dat zorgt voor tevreden gasten die energie halen uit een moment van ontspanning. Dankzij een lekkere maaltijd, vers en met aandacht bereid.

Wij bieden vitaliteit

Vitaliteit gaat over meer dan alleen gezond eten en drinken. Voldoende ontspanning, beweging en ruimte om te leren en verbinden bepalen ook hoe vitaal je in het leven staat. Naast een verantwoord en verleidelijk aanbod in onze restaurants, bieden wij daarom kleine en grote vitaliteitsprogramma’s die onze gasten inspireren en helpen om hun leefstijl te veranderen en zo lekkerder en energieker in hun vel te zitten. Zo dragen we bij aan welzijn op het werk en daarbuiten. We ontwikkelen onweerstaanbare vitaliteit.

Wij ondernemen verantwoord

Onze gasten en opdrachtgevers kunnen vertrouwen op eerlijke producten, een eerlijke prijs en transparante bedrijfsvoering. Dat vinden wij vanzelfsprekend. Maar we gaan verder. VITAM denkt altijd circulair. We initiëren nieuwe samenwerkingsverbanden en dragen kennis over die gericht is op het sluiten van de kringloop. Zo willen we maximale positieve impact realiseren. We willen dat ons werk leidt tot een betere wereld. Onze visie van reduce, reuse en recycle geeft onze dienstverlening een structurele lagere milieubelasting.

Wij verbinden

Omdat wij waarde creëren voor iedereen die in aanraking komt met onze organisatie. Van onze collega’s en leveranciers tot onze opdrachtgevers en gasten. Dat vertaalt zich in een uniek aanbod met bijzondere producten en vernieuwende concepten. Ons streven naar verbinding is ook de reden dat we samenwerken met diverse organisaties, opleidingen en stichtingen die ons helpen de wereld van eten, drinken en genieten te versterken en te verduurzamen. Zo verbinden we gezondheid, circulariteit en genieten in onze restaurants.

Ontdek ons culinair DNA

Onze Food Pioneers zijn ons culinair DNA, de aanjagers van creativiteit en innovatie in onze restaurants. Altijd in lijn met onze missie. Het resultaat: recepten waar we van genieten en gezond eten dat smaakt naar meer.

Good Food

We verrijken en verduurzamen ons assortiment met onze eigen ‘Good Food’ productlijn.  Al deze producten zijn 100% natuurlijk en van Nederlandse bodem. Door de nauwe samenwerking met onze leveranciers weten we precies waar de producten vandaan komen en garanderen we de aandacht voor het mens, dier en milieu.

Goed eten dat smaakt naar meer!

Zuyd

Campuscatering bij Zuyd Hogeschool

Vanuit zes locaties in Maastricht, Heerlen en Sittard verzorgt Zuyd Hogeschool bachelor-, masteropleidingen en cursussen. Op de verschillende vestigingen wordt dagelijks de lunch verzorgd voor gemiddeld 2300 studenten. Sinds januari 2017 is VITAM verantwoordelijk voor catering op alle locaties.

AMC

Ziekenhuiscatering bij AMC

Het AMC (Academisch Medisch Centrum) is één van de acht universitair medische centra van Nederland. Op het gebied van de academische geneeskunde behoort het tot de internationale top en het is met ruim 1000 bedden het grootste ziekenhuis van Amsterdam.

Je vindt ons op bijna 200 locaties in heel Nederland

   JHB Groep

   VITAM is onderdeel van de JHB Group. De JHB Group bestaat uit bedrijven die zich bezighouden met energie, techniek, zorg en voeding.

   De JHB Group stelt zich als doel om een positieve bijdrage te leveren aan het woon-, werk- en leefklimaat van de mens. Haar missie luidt: ‘Met vertrouwen verbinden voor een duurzaam welzijn”.

   Hans Brus is eigenaar van de JHB Group en in die rol nauw betrokken bij de ontwikkelingen van VITAM.

   Samen met dit directieteam en vele gedreven medewerkers faciliteren en ondersteunen we vanuit het servicekantoor in Schijndel onze VITAM collega’s op de locaties in het land om een zo optimaal mogelijke dienstverlening op maat te kunnen verzorgen.