85% van de Nederlandse bevolking eet dagelijks teveel zout. Dit kan je nieren onherstelbaar beschadigen. Dat is de ongezouten waarheid!

Als eerste en enige Food en Beverage partner, heeft VITAM met de Nierstichting de handen in één geslagen om de strijd tegen overmatig zoutgebruik aan te gaan. Met dit partnership wil VITAM een grotere bewustwording creëren bij gemiddeld 20.000 gasten die dagelijks de VITAM restaurants bezoeken. “Als partners kunnen we onze krachten bundelen om samen onze gasten zoutbewuster te maken”, aldus VITAM.

“Wij zijn blij met VITAM als partner van de Nierstichting. Zij ondersteunen niet alleen de boodschap, maar dragen deze ook uit. Zo dagen zij als bedrijfscateraar de medewerkers en bedrijven uit voor een smaakvolle lunch met pure ingrediënten en minder zout tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse en de 14 dagen Zoutchallenge.”

Tom Oostrom
Directeur Nierstichting

Meer aandacht voor pure smaken

 “Het is onze missie om mensen te verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl”, vertelt VITAM. “Wij houden van lekker koken, want eten moet lekker zijn, maar we vinden ook dat gezonde voeding meer aandacht moet krijgen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je gezond en lekker kunt koken met minder toevoegingen zoals zout. In 2018 gaan we daarom geen onnodige ingrediënten meer toevoegen in onze gerechten. Met mooie natuurlijke smaakmakers en cressen gaan we onze gasten verleiden tot een verantwoorde en vitale levensstijl. We willen hen bewust maken van het feit dat minder zout eten belangrijk én vooral lekker kan zijn. De Nierstichting is een innovatieve partner die volledig past bij onze missie.”  aldus VITAM.

Nierstichting Restaurant Driedaagse

Op 6, 7 en 8 maart 2018 is de eerste landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse. Als partner van de Nierstichting steunt VITAM deze activiteit dan ook zeker! Restaurant I-Dock van VITAM in Amsterdam serveert in deze periode een menu met aandacht voor pure smaken en minder zout voor diner. Laat je samen met collega’s, vrienden of familie verleiden tot culinaire smaaksensaties én reserveer nu een tafel voor lunch of diner. VITAM topchef Boy van de Loop laat je proeven hoe heerlijk pure smaken kunnen zijn!

Zoutchallenge: Durf jij de uitdaging aan?

De Nierstichting en VITAM dagen daarnaast alle Nederlanders uit om mee te doen met de tweeweekse Zoutchallenge. Deze vindt plaats van 10-24 maart 2018. In alle VITAM restaurants wordt 14 dagen lang een speciale lunch aangeboden met meer aandacht voor pure smaken en minder zout. De gerechten zijn gevalideerd door een diëtiste en ondersteunt door van het Voedingscentrum (www.zoutchallenge.nl). De Zoutchallenge is de kick-off van een meer zoutbewust leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *