Gezonde voeding

Het is onze missie om mensen - met lekker eten en drinken - te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Gezonde voeding staat daarbij voor ons als cateraar bovenaan. Hieronder verstaan we eten en drinken dat de optimale hoeveelheid en samenstelling van voedingsstoffen bevat. In onze dienstverlening gaan wij uit van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Dit is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel dat laat zien wat de essentie van gezond eten is. Eten volgens de Schijf van Vijf zorgt voor een optimale combinatie van voedingsmiddelen die gezondheidswinst opleveren én de inname van voldoende energie en voedingsstoffen borgen.

Maar we vinden het niet alleen belangrijk dat eten gezond is, het moet ook lekker zijn! Daarom verbieden we niets, maar verleiden we onze gasten tot de gezonde keuze. Dit doen we door van de gezonde keuze de makkelijke keuze te maken. Dit betekent dat er volop gezonde opties beschikbaar moeten zijn. We streven er dan ook naar om het aandeel gezondere keuzes in het aanbod van al onze restaurants jaarlijks te laten groeien. Daarnaast stimuleren wij de gasten de gezonde keuze te maken door aandacht te besteden aan de presentatie, routing, prijsacties en promoties. Ook creëren we bewustwording rondom gezonde voeding door kennis te delen. Met deze aanpak bieden wij als ondernemende cateraar een gunstige voedselomgeving in onze restaurants met als doel een substantiële bijdrage te leveren aan de gezondheid van onze gasten.

wist je dat?! breid jouw kennis uit over (gezonde) voeding!

De onderstaande wist-je-datjes zijn gebaseerd op richtlijnen van de Schijf van Vijf. Leer meer over gezonde voeding en pas jouw voedingspatroon indien nodig aan.

Wist je dat ...

Rebels

Rebels

Met onze module Rebels dagen we onze gasten uit te snacken zonder vlees - mét veel groenten. Door heerlijke warme groentegerechten te presenteren als stoer comfortfood, hoeven we niet te vertellen dat ze vegetarisch én gezond eten, maar verleiden we met de aantrekkelijke presentatie.

Verschillende (vergeten) groenten staan in de hoofdrol bij Rebels. Benieuwd? Ga zelf aan de slag met het Rebels-recept met pompoen, feta en bosui.

Training Vakspecialisten

Gezond koken zonder pakjes en zakjes! Daar draait het om bij Vitam. We bieden onze medewerkers dan ook inspiratie en training om hen in staat te stellen het lekkerste gezonde aanbod te bereiden. Onze concept- en kwaliteitscoach verzorgt de vaktrainingen samen met onze Food Pioneers, een team zeer ervaren Vitam-chefkoks. Deze trainingen hebben als doel de medewerkers op te leiden tot vakspecialist op een onderdeel van het assortiment, zoals de saladebar of verse soepen. Daartoe doorlopen zij het hele proces: van het selecteren en wegen van de ingrediënten en het calculeren van de kostprijs tot de daadwerkelijke bereiding en de aantrekkelijke presentatie. Daarbij worden ze uitgedaagd om met diverse smaken te experimenteren, te blijven proeven en zo het gerecht te optimaliseren. Met als resultaat minimaal één vakspecialist per assortimentsonderdeel in alle Vitam-restaurants én een gezond en lekker aanbod.

Vakspecialist
Food Pioneers

De Richtlijn Eetomgevingen

In het nationaal preventieakkoord zijn ambities en concrete acties geformuleerd om overgewicht terug te dringen. Eén van de ambities uit het nationaal preventieakkoord is om in bedrijfsrestaurants makkelijker te kunnen kiezen voor gezonde voeding. Als werkgever kun je direct invloed uitoefenen op het aanbod en de presentatie van voeding in het eigen bedrijfsrestaurant. Door de gezondere keuze makkelijker en meer voor de hand liggend te maken, zonder de gasten hierbij de ongezondere keuze te ontnemen, kun je gasten verleiden tot het maken van gezondere voedselkeuzes. De gemeente Venlo is een van de voorlopers op dit vlak en heeft het niveau zilver behaald volgens de richtlijn eetomgevingen van het Voedingscentrum.

Koning Willem I college

Sinds 2019 hebben we een unieke samenwerking met het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Samen met deze onderwijsinstelling bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om een eenjarige koksopleiding  te volgen op mbo-niveau 2. Deze opleiding volgt de vijf principes van Dutch Cuisine. Daarnaast is er veel aandacht voor innovatieve, duurzame kooktechnieken en gezonde voeding. Een opleiding die aansluit bij onze missie dus! 

Koning Willem I College

GEZONDE GERECHTEN

Op zoek naar gezonde recepten voor elke maaltijd en voor tussendoor? In het receptenboek 'Gezonde Gerechten' word jij geïnspireerd met smaakvolle Vitam-recepten.

Meer weten over onze gezonde bedrijfscatering?

Wil je eens kennismaken of samen sparren over de mogelijkheden van gezonde bedrijfscatering voor jouw locatie? Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen snel contact met je op.