De Food Pioneers van VITAM, onze chefs-plus! Koken is hun vak, nieuwsgierigheid hun drijfveer. Ze zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om te verrassen, te verleiden en te verwennen. En dat vertaalt zich in een uniek aanbod met bijzondere producten en vernieuwende concepten.

Onze Food Pioneers zijn ons culinair DNA, de aanjagers van creativiteit en innovatie in onze restaurants. Altijd in lijn met onze missie. Het resultaat: recepten waar we van genieten en gezond eten dat smaakt naar meer.

Benieuwd naar de culinaire passie van onze Food Pioneers? Ze stellen zich graag aan je voor!

Food Pioneers:
ons culinair DNA

Peter

Peter Nass

Ik ben gefascineerd  door de Italiaanse en Aziatische keuken. Vooral de eenvoud van de gerechten spreekt me enorm aan: de kunst van het weglaten. Ik werk graag met producten uit het seizoen, vanwege hun eerlijke karakter en pure smaken.

Peter’s trots is onze eigen lijn ‘Good Food’. Alle producten zijn 100% natuurlijk, volledig transparant en altijd met aandacht voor dier en milieu. Goed eten dat smaakt naar meer!

Food Pioneer Rob

Rob Kramer

Klassiek met een moderne twist; dat beschrijft mijn stijl het beste. Ik ben dan ook groot fan van de Franse keuken om zijn bourgondische karakter met klassieke combinaties en technieken.

Rob won met zijn Winter Wonderland de eerste prijs voor het lekkerste stamppotje op de Horecava 2019.

Roland Biermans

Roland Biermans

Lekker in je vel zitten, daar doe ik het voor. Mijn kookmotto is ‘Joie de Vivre’, dat is Frans voor ‘levensvreugde’. Zo ben ik groot fan van een lekkere dikke hamburger gemaakt met kwalitatieve streekproducten, daar wordt iedereen toch gelukkig van?

Roland blogde tijdens de ‘Week van de Circulaire Economie’ elke dag over zijn minimal waste aanpak bij de Gemeente Venlo.

VITAM Juriaan

Juriaan Swanink

Als kind was de keuken al mijn favoriete plek. Nu, als vader en Food Pioneer is hier nog niks aan veranderd. Mijn favoriete keukens zijn de Franse, Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken. Kiezen kan écht niet, combineren wel!

Juriaan won met zijn Vis op het Droge de eerste prijs voor de lekkerste salade op de Horecava 2019.

Food Pioneer Dennis Aldenzee

Dennis Aldenzee

Wanneer ik kook, moet het recept vooral clean zijn. Je moet alle individuele ingrediënten goed kunnen onderscheiden. Experimenteren met verschillende smaken doe ik graag; het leidt de ene keer tot mooie innovaties maar ook zeker wel eens tot een grote blunder!

Louis

Louis Panken

Mijn kookstijl kun je omschrijven als frivool; vrolijk met een ondeugend randje! In mijn ideale keuken is de schaar verboden en ga ik lekker los met verse ingrediënten.

Logo Food Pioneers

Jacobine Bakker

Gezond eten draait voor mij vooral om verse ingrediënten en balans. Ik hou van groenten en gezond koken, maar ik heb ook zeker mijn guilty (food) pleasures!

Food Pioneers aan het werk
Bjorn

Björn Dekker

Als Food Pioneer ben je constant aan het innoveren met voeding om met de minste middelen een meesterwerk te creëren. Zolang je het met volle overgave maakt, kun je trots zijn op jezelf.

Food Pioneer Wouter Bos

Wouter Bos

Food Pioneers zijn graag creatief bezig met seizoens- en streekproducten. Nieuwe trends op dit gebied vind ik altijd fascinerend, maar natuurlijk geef ik er wel altijd mijn eigen draai aan.

Logo Food Pioneers

Marcel van Dijk

Ik kook altijd puur; met verse en gezonde producten. In mijn keuken zul je dan ook geen pakjes en zakjes vinden. Gelukkig zie ik dat in steeds minder keukens, daar word ik blij van!