Om iedere dag écht eten te kunnen bieden en vers te koken op al onze locaties, bieden de Vitam Food Pioneers volop inspiratie aan alle medewerkers. Deze Food Pioneers zijn onze beste chef-koks met veel culinaire kennis en ervaring, die zij graag delen met hun collega’s. Het is hun doel om alle medewerkers te inspireren en motiveren om steeds weer met het meest creatieve aanbod te komen beschikken. Dit doen zij niet alleen door recepten te delen, maar ook door collega’s op de locaties te trainen, door kookstudio’s te geven aan alle Vitam-medewerkers, door tips te delen over het voorkomen van verspilling en door culinaire wonderen te verrichten bij evenementen.
Daarnaast ontwikkelen zij samen met de marketingafdeling nieuwe concepten en modules die passen binnen de visie van Vitam en aansluiten bij de trends in de markt. En natuurlijk zorgen zij ervoor dat deze concepten en modules perfect worden uitgerold in de restaurants!
Benieuwd naar de culinaire passie van onze Food Pioneers? Ze stellen zich graag aan je voor!
Ik ben gefascineerd door de Italiaanse en Aziatische keuken. Vooral de eenvoud van de gerechten spreekt me enorm aan: de kunst van het weglaten. Ik werk graag met producten uit het seizoen, vanwege hun eerlijke karakter en pure smaken.
Peter’s trots is onze eigen lijn ‘Good Food'. Alle producten zijn 100% natuurlijk, volledig transparant en altijd met aandacht voor dier en milieu. Goed eten dat smaakt naar meer!
Klassiek met een moderne twist; dat beschrijft mijn stijl het beste. Ik ben dan ook groot fan van de Franse keuken om zijn bourgondische karakter met klassieke combinaties en technieken.
Rob won met zijn Winter Wonderland de eerste prijs voor het lekkerste stamppotje op de Horecava 2019.
Lekker in je vel zitten, daar doe ik het voor. Mijn kookmotto is ‘Joie de Vivre’, dat is Frans voor ‘levensvreugde’. Zo ben ik groot fan van een lekkere dikke hamburger gemaakt met kwalitatieve streekproducten, daar wordt iedereen toch gelukkig van?
Roland blogde tijdens de ‘Week van de Circulaire Economie’ elke dag over zijn minimal waste aanpak bij de Gemeente Venlo.
Als kind was de keuken al mijn favoriete plek. Nu, als vader en Food Pioneer is hier nog niks aan veranderd. Mijn favoriete keukens zijn de Franse, Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken. Kiezen kan écht niet, combineren wel!
Juriaan won met zijn Vis op het Droge de eerste prijs voor de lekkerste salade op de Horecava 2019.
Ik word helemaal gelukkig als ik door middel van improvisatie en mijn creativiteit van alle restjes de meest smaakvolle gerechtjes maak. Wanneer ik kook gebeurt dat volledig op gevoel. Hierdoor draag ik bij aan een beter milieu, omdat er minder afval wordt weggegooid!
Food Pioneers zijn graag creatief bezig met seizoens- en streekproducten. Nieuwe trends op dit gebied vind ik altijd fascinerend, maar natuurlijk geef ik er wel altijd mijn eigen draai aan.
Wouter won in de categorie 'Lekkerste Maaltijdsalade' met zijn 'Hollandse Oersalade' de tweede prijs.
Gezond eten draait voor mij vooral om verse ingrediënten en balans. Ik hou van groenten en gezond koken, maar ik heb ook zeker mijn guilty (food) pleasures!
Het leukste aan koken vind ik het delen met anderen. Eten moet echt zijn, respect hebben voor het product door het beste eruit te halen en alles te gebruiken. Door te reizen en bij andere koks in de keuken te kijken wil ik mezelf blijven ontwikkelen.
De uitdaging van Floris is om te koken met zo min mogelijk afval. Door zijn manier van werken serveert hij gevarieerder eten met minder verspilling. Hij kookt graag met seizoensgebonden en lokale producten.
Als Food Pioneer ben je constant aan het innoveren met voeding om met de minste middelen een meesterwerk te creëren. Zolang je het met volle overgave maakt, kun je trots zijn op jezelf.
Volg ons op social media
Meld je aan voor de Vitale Update en laat je inspireren door gezonde foodtrends, nieuwe concepten en vitaliteitstips.
© 2023 Vitam | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacyverklaring