Voedselverspilling tegengaan

Het is niet meer van deze tijd om onzorgvuldig om te gaan met waste. VITAM neemt haar verantwoordelijkheid en probeert op innovatieve wijze voedselverspilling tegen te gaan. De belangrijkste thema’s zijn voedselverspilling, het terugdringen van verpakkingsmateriaal, energieverbruik en afvalstromen.

 

MVO campagne VITAM

Voedselverspilling tegengaan doen we bijvoorbeeld met onze MVO campagne ‘Say no to mono’. Met deze campagne gaan we de strijd aan met verpakkingsmateriaal. Geen mono-verpakkingen, ofwel per stuk verpakte producten, maar in bulk ingekocht en op ambachtelijke wijze gepresenteerd. Jam, hagelslag en pindakaas in grote glazen weckpotten en kaas- en vleeswaren op grote schalen.

Infographic Verspilling

Vaak worden misvormde groenten vernietigd of verwerkt tot veevoer. VITAM laat zich niet leiden door het schoonheidsideaal, maar stelt smaak en kwaliteit voorop! Het liefst gebruiken wij zoveel mogelijk groenten en fruit welke ongesorteerd van het land komen. Om deze verspilling te voorkomen promoten wij het gebruik van misvormde groenten in onze restaurants. En met succes! Gemiddeld zijn 20% van onze ingekochte tomaten, paprika’s en komkommers misvormde groenten en daarbij maken we ketchup van afgekeurde Coeur de Boeuf tomaten.