Social catering:
samen werken aan werk

Social Return met VITAM

Naast onze sociale initiatieven geven we ook samen met onze partners iets terug aan de maatschappij. Zo nemen wij al jaren onze courgettes, tomaten, paprika’s en aubergines af van Zorgboerderij Kwekerij Osdorp en wordt ruim 1/3 van onze patisserie gemaakt door Koekenbakkerij ’t Möpke.!


Kwekerij Osdorp

Jeroen en Jeroen, oprichters van Kwekerij Osdorp en onze tomatenteler sinds 2009. Gedurende het Nederlandse seizoen voorzien zij onze restaurants van trostomaten die wij dagelijks vers in onze gerechten verwerken. Wanneer bij mooi weer de kassen ‘ontploffen’ maken wij van de overschotten onze eigen ketchup en verwerken wij deze tot gedroogde tomaten. Kwekerij Osdorp is een zorgboerderij waar o.a. daklozen, thuislozen, verslaafden en mensen met een lichamelijke beperking begeleid worden in hun werk.


Koekenbakkerij ’t Möpke

Koekenbakkerij ’t Möpke is een initiatief van Philadelphia Zorg, een partner van VITAM. Bij de koekenbakkerij werken mensen met een verstandelijke beperking, die hier de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen tot bakkersmetgezel of winkelbediende. Ze maken fantastische producten zoals koeken, muffins en bokkenpoten, die wij in diverse restaurants en koffiebars verkopen.