Educatie zorgt voor gezondheidswinst

Gezonde voeding is een actueel onderwerp. Sla de verschillende media er maar op na. Het probleem is vaak om te bepalen wat goed of slecht voor je is. Omdat de inzichten hierin blijven veranderen is het maken van gezonde keuzes soms moeilijk.

Gezonde voeding voor kinderen

Maar eigenlijk hoeft gezonde voeding helemaal niet ingewikkeld te zijn. Als we dagelijks meer groente en fruit gaan eten zijn we al een stuk gezonder bezig. Educatie speelt hierin dan ook een belangrijke rol. VITAM heeft als doel meer bewustwording te creëren over de rol die voeding speelt in ieders gezondheid.

Waar kan dit beter dan bij de jongere generatie?

Harry@school

Harry@school is een interactief en educatief lesprogramma om kinderen op jonge leeftijd te leren dat groente en fruit een onmisbaar onderdeel zijn van het dagelijkse eetpatroon. In vier weken laten we kinderen van groep 6, 7 en 8 kennis maken met het verhaal van de boon ‘Harry Covèrt’. Harry is een groene boon uit Kenia die elke dag met het vliegtuig naar Nederland komt. Op speelse wijze vertelt Harry het verhaal over de herkomst van onze groente en fruit en het belang van groente en fruit in een gezond eetpatroon.

Harry Covert