Skip to content
medium (13)-1

PERSBERICHT – Vitam omarmt kookconcept ‘Liefs van Oma’: duurzame soep, bereid door Haagse ouderen

22 nov 2018 ||

Vanaf nu is het regelmatig ‘Liefs van Oma Soepdag’ bij de in Den Haag gevestigde organisaties Kenniscentrum CAOP voor de publieke sector en VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), waar Vitam de bedrijfsrestaurants onder haar hoede heeft.

Binnen ‘Liefs van Oma’ bereiden jongeren en ouderen samen gezonde gerechten. Het doel: eenzaamheid onder ouderen tegengaan. Ook helpt het project in de strijd tegen voedselverspilling, want de groenten komen van lokale leveranciers en zouden anders worden weggegooid. Vitam omarmt het project, omdat het perfect past bij haar missie om mensen te verleiden te kiezen voor een vitale en verantwoorde levensstijl. De Schijndelse bedrijfscateraar, actief op bijna 200 locaties, is blij met lokale samenwerkingen als deze; Juist omdat initiatieven uit de ‘buurt’ komen, zijn ze extra relevant en aansprekend.

Sociaal én duurzaam

‘Liefs van Oma’ is een initiatief van Hagenaar Joost Hoppenbrouwers die zijn project baseerde op drie pijlers: Ouderen uit hun isolement halen, gezond eten en werken aan duurzaamheid. Jonge vrijwilligers zetten zich in om ouderen een zinvolle dagbesteding te geven. Eenzaamheid op oudere leeftijd is namelijk een steeds groter probleem.

Ook staat de startup voor ‘no waste’: de gebruikte groenten zijn nog prima om te verwerken in bijvoorbeeld soep of stamppot, maar hebben de uiterste verkoopdatum bereikt of hebben de verkeerde vorm. ‘Liefs van Oma’ is ambitieus en wil in de toekomst verder uitbreiden. Vitam groeit daarin graag mee door het concept dan ook op meer locaties - in of buiten de regio – te introduceren.

Lokale initiatieven

Vitam verzorgt de F&B dienstverlening op bijna 200 locaties door heel Nederland, maar ziet lokaal ondernemerschap als een van haar krachten. Nederland telt uiteenlopende kleinschalige initiatieven, die met elkaar enorm waardevol zijn voor onze maatschappij en wereld. Het feit dat een initiatief van ‘om de hoek’ is, maakt het persoonlijk en relevant en is daardoor juist succesvol.

Een ander voorbeeld is het Vitam restaurant bij de Gemeente Nijmegen, waar TRASH’URE taarten worden aangeboden. Deze gezonde(re) taarten worden gemaakt van ingrediënten die anders worden weggegooid en gebakken door werkloze immigranten, die hierdoor kans op zinvol werk krijgen. Als Vitam kan helpen in de afzet van deze unieke producten, ziet zij dat als een enorme win-win.

Liefs van Oma
Benieuwd op welke manieren Vitam nog meer haar verantwoordelijkheid neemt? Download het MVO-jaarverslag:
New call-to-action